Over ChangeLabs

ChangeLabs is in 2004 opgericht door Rik Berbé MSc. Vanuit zijn overtuiging dat organisatie- en stedelijke ontwikkeling significant beter en sneller kan. Hij ondersteunt leiders en teams bij het realiseren van de gewenste uitkomsten. In de ChangeLabs, een serie van interactieve sessies, ontwerpen en realiseren teams in co-creatie hun gewenste uitkomsten. Rik's uitgebreide ervaring in managementadvies heeft hem voorzien van een schat aan kennis op verschillende gebieden van organisatieontwikkeling, zoals verandermanagement, strategie, ICT-alignment, herstructurering, proces optimalisatie, en cultuurontwikkeling.


De oprichting van ChangeLabs markeerde voor Rik het begin van een periode van innovatieve projecten in organisatie- en stedelijke ontwikkeling. Rik zijn ervaring in design thinking, creatief leren, system thinking en complexity sciences hebben bijgedragen aan het succes van ChangeLabs. Talloze organisaties en wijken floreren door participatie in de diverse ChangeLabs. Naast zijn rol in ChangeLabs is Rik ook werkzaam als docent en onderzoeker bij Windesheim University of Applied Sciences.


Op zijn Linkedin profiel meer informatie over Rik zijn projecten, vakmanschap en activiteiten.

Partners

ChangeLabs maakt deel uit van een netwerk met innovatieve partners op het gebied van organisatie- en gebiedsontwikkeling:

 

Referenties

Rik faciliteert al meer dan 10 jaar werksessies voor ons managementteam gericht op het ontwikkelen van visie, beleid, team- en organisatie ontwikkeling. Zijn doordachte ontwerpen van de bijeenkomsten, met vernieuwende,  passende en inspirerende werkvormen, zijn gericht op een gezamenlijk eindresultaat en komen in co-creatie tot stand.


Jan drenth Directeur
Nijestee          

Ik heb Rik ervaren als een prettig, rustig, betrouwbaar, gestructureerd en geïnteresseerd iemand. Rik heeft ons heel goed geholpen in ons cultuurtraject waarbij hij als facilitator diverse groepen en teams heeft begeleid in het concreet maken van onze kernwaarden. Als facilitator is hij in staat om te verbinden, structuur aan te brengen en tot de kernvraag te komen.


KLAAS DE JONG Manager
Natuurmonumenten      

Rik kan er heel goed voor zorgen dat divers samengestelde groepen mensen gaan samenwerken. In een juiste verhouding van creativiteit en strakke planning, ontspanning en hard werken, orde en chaos weet Rik door flexibel in te spelen op de situaties die zich voordoen, hoe hij de energie uit de groep kan omzetten in tastbare resultaten. Hierbij wordt het werk ook nog als leuk ervaren.

 

BART HOOGERVORST Manager
Eigen Haard